• Computer Product Solutions

Retningslinjer om personvern

Panasonic personvernerklæring

Panasonic tar alle nødvendige hensyn når det gjelder personvernet ditt og personopplysningene dine. Vi overholder EUs personvernforordning (GDPR).

Formålet med denne personvernerklæringen er å informere deg om hvordan vi bruker eventuelle opplysninger vi har samlet inn om deg (heretter kalt "personopplysninger”, forklart nedenfor). Vi har gjort vårt beste for å forklare retningslinjene detaljert nok til at du raskt finner det du er ute etter, med mulighet for å følge en kobling hvis du vite mer. Hvis du fremdeles ikke finner informasjonen du trenger, kan du sende oss en e-post på psceuwebmasters@eu.panasonic.com.

Personvernerklæringen gjelder enheter, produkter, nettsteder eller programmer som henviser til eller har en kobling til personvernerklæringen (samlet kalt «tjenester»). Den gjelder enten du bruker tjenestene via datamaskin, mobiltelefon, nettbrett, TV eller andre enheter.

Klikk på koblingene nedenfor for å lese mer om personvernpraksisen vår:

  1. Hvem er vi?
     
  2. Hva er personopplysninger?
     
  3. Hvilke personopplysninger samler Panasonic inn om deg?

    1. Personopplysninger du gir direkte
    2. Opplysninger om hvordan du bruker tjenestene
    3. Personopplysninger fra tredjepartskilder
    4. Andre måter vi kan samle inn personopplysninger på
       
  4. Hvordan bruker vi opplysningene dine?
     
  5. Hvem formidler vi opplysningene dine til?
     
  6. Hva gjør vi for å ivareta personopplysningene dine?
     
  7. Tilgang til personopplysningene dine og andre rettigheter du har
     
  8. Dataoppbevaring – hvor lenge vi lagrer/beholder personopplysningene dine
     
  9. Koblinger til tredjeparter og tredjepartsprodukter på tjenestene våre
     
  10. Informasjonskapsler
     
  11. Valgene dine (f.eks. e-post med markedsføring eller annet)
     
  12. Barns personopplysninger
     
  13. Endringer i denne personvernerklæringen
     
  14. Kontakt oss / Mer informasjon

 

 

  1. Hvem er vi?

    1. Panasonic Marketing Europe GmbH  (“Panasonic”, “vi”, “oss” eller “våre”)
      Hagenauer Strasse 43
      65203 Wiesbaden
      HRB 13178
       
    2. Vi er en del av Panasonic-konsernet, som har hovedkontor i Kadoma, Osaka (prefektur), Japan;
       
    3. Vi har en rekke konsernselskaper som du kan lese mer om her: http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#r....
       
  2. Hva er personopplysninger?

    Med henblikk på denne personvernerklæringen omfatter «personopplysninger» alle opplysninger som gjelder deg og/eller opplysninger som kan identifisere deg, direkte eller indirekte. Opplysninger som identifiserer deg, kan for eksempel være navnet ditt, adressen din, telefonnummeret ditt, bilder, betalingsinformasjon, et bestemt identifikasjonsnummer for et produkt eller en enhet fra Panasonic, posisjonsdata, en elektronisk identifikator (f.eks. identifikatorer for informasjonskapsler og IP-adressen din) eller én eller flere faktorer som er spesifikke for din fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet. Når vi sammenstiller andre opplysninger (dvs. opplysninger som ikke alene kan identifisere deg) med personopplysninger, behandler vi opplysningene under ett som personopplysninger.
     

  3. Hvilke personopplysninger samler Panasonic inn om deg?
     
    1. Personopplysninger du gir direkte

      I forbindelse med enkelte av tjenestene vil tilbyr, kan du gi oss personopplysninger direkte.

      Når du oppretter en Panasonic-konto eller en Panasonic-profil

      Når du oppretter en konto eller en profil på et Panasonic-nettsted eller i et Panasonic-program (for eksempel når du registrerer deg for å bruke Toughbook Service Cloud et produkt for garantiformål hos kundeservice eller registrerer deg som Panasonic-partner), ber vi deg om å oppgi visse personopplysninger, inkludert navn og e-postadresse. Alle Panasonic-kontoer du oppretter, vil være passordbeskyttet, og vi bruker navnet ditt for å få bekreftet kontoen din når du ringer kundebehandlerne våre eller kontakter oss av andre grunner.

      Når du registrerer et produkt eller en enhet hos Panasonic

      Når du kjøper et Panasonic-produkt eller en Panasonic-enhet, står du fritt til å velge om du vil registrere produktet eller enheten hos oss for å få fullt utbytte av tilknyttede funksjoner, som produkt-/enhetsgaranti eller kampanjetilbud. For å registrere produktet eller enheten kan vi samle inn personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og informasjon om Panasonic-produktet eller -enheten du eier, for eksempel serienummeret (eller en annen produkt-/enhetsidentifikator) og kjøpsdatoen.

      Når du kommuniserer med Panasonic

      Når du kontakter oss med en salgsforespørsel eller samhandler med kundebehandlerne våre på e-post, telefon eller i egen person, kan vi samle inn personopplysninger som navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse og kontaktpreferanser, og vi kan også samle inn opplysninger om Panasonic-produktene eller enhetene du eier, for eksempel serienumre og kjøpsdatoer. Vi kan også opprette logger/rapporter som er nyttige ved feilsøking av problemer knyttet til produkt- eller programytelse, samt innhente opplysninger om problemet. Vi bruker disse opplysningene til å gi deg kunde- og produktstøtte. Vi kan åpne den aktuelle Panasonic-profilen/-kontoen hvis det er nødvendig for å gi deg den hjelpen eller støtten du trenger eller har bedt om. Vi kan også ta opp og gjennomgå samtaler du har hatt med kundebehandlerne våre (f.eks. når du kontakter oss på telefon), med henblikk på opplæring og håndtering av klager, og også gjennomgå opplysninger du har gitt som svar på frivillige kundeundersøkelser. Vi vil bare ta opp og/eller gjennomgå samtalene dine med oss når gjeldende lovgivning gir oss tillatelse til det, og vi vil alltid fortelle deg at vi gjør det.
       

    2. Opplysninger om hvordan du bruker tjenestene

      ​Vi kan samle inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene, via programvaren på Panasonic-enheten/-produktet og på andre måter, eller om hvordan du bruker programmene våre på nett. Vi kan for eksempel samle inn følgende:

      1. Enhets-/produktopplysninger – for eksempel maskinvaremodell, enhetens/produktets IMEI-nummer, MAC-adressen til enhetens trådløse nettverksgrensesnitt og mobiltelefonnummeret som brukes av enheten, informasjon om mobilnettverket, operativsystemet på mobilenheten din, hva slags nettleser du bruker på mobilenheten din, tidssoneinnstilling og andre unike enhetsidentifikatorer, IP-adresse, detaljer om operativsystemet samt innstillingene på enheten du bruker for å få tilgang til tjenestene.
         
      2. Loggopplysninger – for eksempel når og hvor lenge du bruker tjenesten, søkeord du legger inn via tjenestene samt all informasjon i informasjonskapsler som vi har lagret på produktet/enheten din eller i programmet vårt.
         
      3. Posisjonsopplysninger – for eksempel produktets eller enhetens GPS-signal eller informasjon om nærliggende Wi-Fi-tilgangspunkter og mobilmaster som kan bli overført til oss når du bruker enkelte tjenester. Noen av de posisjonsaktiverte tjenestene våre krever personopplysninger om deg for at funksjonen skal fungere. Hvis du vil bruke den aktuelle funksjonen, blir du bedt om å samtykke i at opplysningene dine brukes til dette formålet. Du kan trekke samtykket ditt når som helst ved å endre innstillingene i enheten/produktet.
         
    3. Personopplysninger fra tredjepartskilder

      Vi kan motta personopplysninger fra tredjeparter (dvs. andre selskaper). Se følgende tilleggsinformasjon for nærmere opplysninger om dette:

      Opplysninger fra offentlig tilgjengelige kilder

      Vi kan motta personopplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder, forutsatt at mottak av slike opplysninger skjer i henhold til gjeldende lovgivning, som vi kan sammenstille med andre opplysninger vi mottar fra eller om deg.
      Vi kan også motta opplysninger om deg fra sosiale nettverk på Internett når du velger å koble deg til disse nettstedene.
       

    4. Andre måter vi kan samle inn personopplysninger på

      Vi kan samle inn personopplysninger om deg på andre måter. Se følgende tilleggsinformasjon for nærmere opplysninger om dette:

      Meldingstavler og diskusjonsfora

      Noen Panasonic-nettsteder og -programmer har meldingstavler, diskusjonsfora, oppslagstavler, chattefunksjon, blogger og lignende funksjoner («innlegg i nettsamfunn») der du kan legge ut informasjon, meldinger og annet innhold. Når du oppgir personopplysninger gjennom slike tjenester, bør du være svært forsiktig, ettersom opplysningene kan bli offentliggjort og være tilgjengelig for besøkende på nettstedene våre og for allmennheten.
      For at du skal kunne formidle innlegg i nettsamfunn, er vi pålagt å samle inn visse personopplysninger om deg som en del av registreringsprosessen, inkludert navn, brukernavn, passord, e-postadresse, fødselsdato og kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse, telefonnummer).

      Kampanjer, spill, loddtrekninger og konkurranser

      Hvis du deltar i lotterier, konkurranser, nettbaserte spill, loddtrekninger, konkurranser eller lignende kampanjer («aktiviteter»), kan vi bruke personopplysningene du oppgir, til å administrere disse aktivitetene. For å administrere slike aktiviteter kan det hende at du må gi oss enkelte personopplysninger, som kan omfatte navn, brukernavn, passord, e-postadresse, fødselsdato og kontaktinformasjon (f.eks. e-postadresse, telefonnummer).

      I den grad vilkårene for en slik kampanje med hensyn til behandling av personopplysninger ikke er i overensstemmelse med denne personvernerklæringen, er det vilkårene i kampanjen som gjelder. Vi anbefaler at du leser nøye gjennom alle vilkår tilknyttet aktiviteter.

      Abonnementer og nyhetsbrev

      Når du abonnerer på salgsfremmende meldinger og nyhetsbrev fra oss, kan vi samle inn personopplysninger fra deg med henblikk på å kunne utføre denne tjenesten. Nødvendige personopplysninger omfatter e-postadresse og andre kontaktopplysninger. Vi tilbyr slike abonnementstjenester til deg utelukkende i samsvar med gjeldende lovgivning og når du uttrykkelig har bedt oss om det. Du kan når som helst reservere deg mot å motta meldinger og nyhetsbrev ved å benytte lenken som er inkludert i slik kommunikasjon fra oss.

      Når du laster opp personopplysninger til et Panasonic-nettsted eller i et nettbasert program

      I tillegg til ovenstående kan vi samle inn andre personopplysninger som du oppgir når du laster opp innhold (f.eks. video eller bilder) til nettstedene våre eller de nettbaserte programmene våre. I slike tilfeller kan vi samle inn følgende personopplysninger med henblikk på å publisere innholdet på nevnte nettsteder eller nettbaserte programmer: navnet ditt, e-postadressen din og alle personopplysninger i innholdet du velger å laste opp. Når vi samler inn slikt innhold, skjer det utelukkende i samsvar med gjeldende lovgivning.

      Aktivitet på nettsted og respons på kampanjer

      Hvis du har samtykket til informasjonskapsler med sporing, vil de automatiserte markedsføringssystemene våre spore aktiviteten din på nettstedet og responsen din på kampanjer (for eksempel deltakelse på varemesser eller klikk i nyhetsbrev). Dette gjør vi for å forstå kundene våre bedre og tilpasse markedskommunikasjonen slik at den blir mer relevant.

      Panasonic Toughbook Partner Portal

      For å bli en Panasonic-partner må vi samle inn grunnleggende opplysninger om selskapet, den ansatte som registrerer selskapet (navn, e-post, telefon), og hvilke Panasonic-produkter selskapet er interessert i å fremme. Personopplysninger innsamlet  via portalen vil inkludere treningsresultater.
       

  4. Hvordan bruker vi opplysningene dine?

    Vi kan bruke personopplysningene vi samler inn, til følgende formål:
     

    1. Registrering av produkter/enheter – for å registrere deg eller enheten din eller produktet ditt i forbindelse med tjenestene våre,
    2. Tjenesteyting – for å yte tjenestene våre eller andre bestemte funksjoner du ber om, inkludert for å kunne oppfylle forpliktelsene våre i henhold til eventuelle avtaler med deg (f.eks. produkt- eller enhetsgaranti),
    3. Undersøkelser – for å be om dine meninger om eller kommentarer til tjenestene våre, og for å gjennomføre andre undersøkelser,
    4. Tilpasset og målrettet innhold – for å levere tilpasset innhold og komme med anbefalinger basert på dine tidligere aktiviteter på tjenestene våre. Vi kan bruke personopplysninger til mer effektivt å målrette tjenester, innhold, anbefalinger, annonser og kommunikasjon fra vår side (du finner mer informasjon om dette i retningslinjene for informasjonskapsler),
    5. Reklame– for å annonsere, for eksempel levere skreddersydde annonser og sponset innhold og sende deg salgsfremmende meldinger,
    6. Analyseformål – for å vurdere og analysere markedet vårt, kundene, produktene og enhetene våre samt andre tjenester (inkludert be om din mening om produktene og tjenestene våre og gjennomføre kundeundersøkelser),
    7. Statistikk – for å opprette anonym, aggregert statistikk om bruken av tjenestene våre. De anonymiserte dataene kan bli delt med tredjeparter,
    8. Serviceforbedring – for å utvikle og forbedre nye og eksisterende Panasonic-produkter og -tjenester, anbefalinger, annonser og annen kommunikasjon og lære mer om preferansene dine,
    9. Kundestøtte – for å gi kundestøtte i tilknytning til enheten eller produktet, eller for å håndtere eventuelle andre henvendelser fra deg (for eksempel klagehåndtering),
    10. Kriminalitetsforebygging – for å forebygge eller oppdage bedrageri eller lovbrudd,
    11. Forretningsformål – for å overvåke virksomheten og ivareta interne arkiver,
    12. Offentliggjøring av kommentarene dine – når du laster opp produkt- eller enhetsanmeldelser, kommentarer eller innhold til nettstedene eller programmene våre, eller når du har svart på en frivillig undersøkelse, kan vi lage en kobling til, publisere eller offentliggjøre kommentarene dine, også i vår egen reklame,
    13. Juridiske forpliktelser – for å oppfylle våre juridiske forpliktelser,
    14. Konkurranser og kampanjer – for å gjennomføre trekninger, konkurranser og andre kampanjer eller tilbud, i den grad loven tillater det,
    15. Opplæring – for å lære opp ansatte og for kvalitetssikringsformål, særlig i forbindelse med kundebehandlerne våre, og
    16. Oppdateringer – for å kommunisere med deg, inkludert om kontoen, profilene eller transaksjonene du har hos oss, gi deg viktig informasjon om produktene, enhetene, programmene eller de andre tjenestene dine, sende deg meldinger om eventuelle vesentlige endringer i personvernerklæringen og, når du og gjeldende lovgivning tillater det, markedsføring, samt sende deg tilbud og kampanjer på tjenestene våre.
      Loven tillater at vi bruker personopplysningene som beskrevet ovenfor, med utgangspunkt i at det skjer i vår «rettmessige interesse».

      Produkttilbakekalling– i det svært usannsynlige tilfellet at Panasonic må tilbakekalle et produkt, inkludert av sikkerhetshensyn, bruker vi opplysningene dine til å kontakte deg med instruksjoner om hvordan du returnerer produktet.

      Markedskommunikasjon

      Panasonic kan bruke personopplysningene dine til å sende deg nyhetsbrev og andre meldinger via post, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS), bare hvis du har gitt ditt samtykke eller hvis det på andre måter er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Du finner flere opplysninger om dette i avsnittet «Dine valg» i denne personvernerklæringen.

      Sammenstilling av personopplysninger

      Vi kan sammenstille personopplysningene som vi samler inn fra deg (inkludert opplysninger vi har mottatt fra andre Panasonic-konsernselskaper), i den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Vi kan for eksempel sammenstille flere forskjellige databaser som inneholder personopplysningene dine, slik at vi kan tilby bedre støttetjenester og et mer personlig innhold (for eksempel markedsføring og annonser).
       

  5. Hvem formidler vi opplysningene dine til?

    Vi formidler ikke personopplysningene dine til tredjeparter som kan bruke dem til egne, frittstående markedsførings- eller forretningsformål. Vi kan imidlertid formidle opplysningene dine til følgende enheter:
     

    1. Panasonic-konsernselskaper
      Det kan bli nødvendig å overføre personopplysningene dine til andre Panasonic-konsernselskaper for å kunne levere tjenestene du trenger eller andre tjenester / annen bistand du ber om. Alle Panasonic-konsernselskaper er pålagt å følge personvernpraksisen beskrevet i denne personvernerklæringen, eller andre retningslinjer for personvern som de eventuelt informerer deg om.
    2. Tjenesteleverandører
      Vi bruker tredjeparts tjenesteleverandører til å hjelpe oss med å administrere visse aktiviteter og tjenester på våre vegne, for eksempel leverandører av kundesentre som Panasonic bruker for å betjene kundene sine, levere data, rydde opp i data, fullføre kjøpene dine og levere produkter, behandle kredittkortbetalinger, sende brev og e-post, sende tekstmeldinger (SMS), lage annonser, analysere bruken av tjenestene våre, spore virkningen av reklamekampanjene våre, gi brukerne mulighet til å koble seg til sosiale nettverk, levere tjenester knyttet til bedragerikontroll og kundestøttetjenester. Vi kan dele personopplysningene dine med slike tredjeparts tjenesteleverandører utelukkende med formålet at de skal kunne utføre tjenester på våre vegne, og de vil bare utføre oppgavene sine i henhold til instruksjoner fra oss. Her er noen eksempler på tredjeparts tjenesteleverandører vi bruker:
      1. Leverandører av e-posttjenester – skytjenester fra ELOQUA og Oracle Marketing Cloud hjelper oss med å sende e-post til deg i samsvar med preferansene du har angitt for markedsføring.
      2. Leverandører av analysetjenester – analyseleverandører hjelper oss med å forstå hvordan produktene/enhetene og de andre tjenestene våre brukes, slik at vi kan forbedre tjenestene. For tiden bruker vi analyseleverandørene Google Analytics, ELOQUA og Oracle Marketing Cloud. Du finner mer informasjon i retningslinjene for informasjonskapsler.
    3. Partnere
      Hvis du har kontaktet oss med interesse for innkjøp av våre produkter, kan vi gi personopplysningene dine, f.eks. navn, e-post addresse og telefonnummer, til våre autoriserte partnere slik at de kan følge opp din anmodning om å bli kontaktet og klargjøre hva du er interessert i.
    4. Leverandører av sosiale nettverk
      Vi kan gi personopplysningene dine, f.eks. e-postadresse, til visse leverandører av sosiale nettverk slik at de kan hjelpe oss med å vise annonser for tjenestene våre på sidene dine i det sosiale nettverket. Vi vil bare dele personopplysningene dine med leverandører av sosiale nettverk i samsvar med preferansene du har angitt for markedsføring, samt gjeldende lovgivning.
    5. Tredjeparter, når dette er pålagt ved lov eller for å beskytte tjenestene våre
      Vi vil formidle personopplysningene dine for å overholde gjeldende lovgivning eller håndtere en gyldig juridisk prosess, også hvis politiet eller andre offentlige organer har initiert den; for å beskytte kundene våre (f.eks. for å bekjempe søppelpost eller forsøk på å svindle brukere av tjenestene våre); for å drifte og opprettholde sikkerheten til tjenestene våre (f.eks. for å forhindre eller stoppe et angrep på systemene eller nettverket vårt); eller for å beskytte Panasonics rettigheter eller eiendom, inkludert håndheving av eventuelle vilkår eller avtaler om bruk av tjenestene våre.
    6. Anonym statistikk
      Vi utarbeider og bearbeider anonyme, aggregerte eller generiske data og statistikker av flere grunner (som beskrevet i denne personvernerklæringen). Ettersom disse dataene er anonyme (dvs. at det ikke er mulig å identifisere deg), anser vi ikke denne informasjonen som personopplysninger. Følgelig kan vi dele den med tredjeparter (f.eks. våre konsernselskaper, partnere, annonsører eller andre).
    7. Andre parter tilknyttet forretningstransaksjoner
      Vi kan formidle personopplysningene dine til en tredjepart (eller et Panasonic-underselskap) som et ledd i omorganisering, fusjon, overføring, salg, fellesforetak, overdragelse eller annen disponering av alle eller enkelte deler av Panasonics virksomhet, aktiva eller varebeholdning, inkludert, uten begrensning, i forbindelse med konkurs eller en tilsvarende prosess.
    8. Tredjeparts konkurranseleverandører
      Vi kan formidle personopplysningene dine til tredjeparts sponsorer av lotterier, tevlinger, gratis loddtrekninger, konkurranser og lignende kampanjer. Du vil få vite hvem disse tredjepartsleverandørene er før du deltar i eventuelle konkurranser, lotterier, loddtrekninger eller lignende kampanjer.
    9. Andre parter med ditt samtykke eller på din anmodning
      Vi kan dele personopplysninger om deg med tredjeparter når du samtykker til det eller anmoder om slik deling.

      Flere av Panasonics tjenester gir deg muligheten og funksjonaliteten til å laste opp og dele visse personopplysninger, for eksempel meldinger, bilder, videoer og annet innhold. Alle personopplysninger som du velger å laste opp og dele på en offentlig tilgjengelig profil, kan bli sett og brukt av andre. Du bør derfor være forsiktig når du bruker slike Panasonic-tjenester.
       

  6. Hva gjør vi for å ivareta personopplysningene dine?

    Panasonic har innført strenge fysiske og tekniske tiltak for å beskytte personopplysningene vi samler inn i forbindelse med tjenestene våre. Du må likevel være klar over at selv om vi iverksetter strenge tiltak for å beskytte personopplysningene dine, er ingen nettsteder, produkter, enheter, nettbaserte programmer eller dataoverføringer, datasystemer eller trådløse forbindelser helt sikre, og derfor kan vi ikke garantere at personopplysningene dine er sikre.

    Plassering av personopplysninger

    Personopplysningene som vi samler inn fra deg, lagres og behandles i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»).

    Kryptering

    Alle personopplysninger du oppgir til oss, registreres, overføres og lagres ved hjelp av kryptering. Dataene lagres i svært sikre datasentre.

    Andre sikkerhetstiltak

    Informasjonssikkerhet, herunder beskyttelse av personopplysninger, inngår i et globalt Panasonic-program kalt «Information Security Management» (ISM). Formålet, standardene og gjennomføringstiltakene danner en globalt gyldig policy med standarder og retningslinjer. Alle sentrale europeiske IT-systemer blir eksternt vurdert og reguleres av ISO 27001-sertifiseringen. Programmet og alle delene i det er underlagt en grundig PDCA-gjennomgang («Plan, Do, Check, Act» – planlegg, utfør, kontroller, handle) hvert år for å opprettholde dataenes konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet i hele levetiden til opplysningene, fra innsamling til destruering.

    Bruk av funksjoner for sosiale medier og forum

    Enkelte tjenester inkluderer funksjoner som sosiale nettverk, chatterom eller forum. Når du bruker disse funksjonene, må du passe på at du ikke oppgir personopplysninger som du ikke vil at andre brukere skal se, samle inn eller bruke.
     

  7. Tilgang til personopplysningene dine og andre rettigheter du har

    Panasonic samler inn, lagrer og behandler personopplysningene dine i samsvar med de rettigheter du har i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

    Rettighetene dine i henhold til gjeldende personvernlovgivning omfatter retten til å få tilgang til en kopi av personopplysningene dine, retten til å be om at unøyaktige personopplysninger blir slettet eller oppdatert, og retten til, i visse tilfeller, å motsette deg at vi behandler personopplysningene dine. Retten til å trekke tilbake samtykke – hvis du har samtykket i at vi kan behandle personopplysningene dine, har du rett til å trekke tilbake samtykket når som helst.  Hvis du skulle ønske å trekke tilbake samtykket til behandling, må du kontakte oss som beskrevet på slutten av denne personvernerklæringen.

    Utøvelse av rettigheter

    Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene du har i henhold til gjeldende personvernlovgivning, må du kontakte oss som beskrevet på slutten av denne personvernerklæringen. Vi vil svare på anmodningen din uten unødig opphold og senest én måned etter at vi har mottatt en slik anmodning, med mindre et lengre tidsrom er tillatt i gjeldende personvernlovgivning, og vi kan kreve et rimelig gebyr for å behandle anmodningen, noe du vil bli varslet om. Vær oppmerksom på at vi bare kan kreve et gebyr når dette er tillatt i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

    Klager

    Hvis du mener at vi ikke har oppfylt de lovfestede rettighetene dine i henhold til gjeldende personvernlovgivning, kan du kontakte Datatilsynet (www.datatilsynet.no) som er tilsynsmyndighet for personvern i Norge. Hvis du befinner deg utenfor Norge, kan du kontakte tilsynsmyndigheten for personvern i ditt område.
     

  8. Dataoppbevaring – hvor lenge vi lagrer/beholder personopplysningene dine

    Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet som personopplysningene ble innsamlet for.

    Nærmere bestemt klassifiserer vi personopplysninger i følgende spesifikke kategorier med ulik oppbevaringstid:

    • Deltakelse i konkurranser – 1 år.
    • Abonnement på markedsføring – Lagres helt til du stopper abonnementet. Deretter lagres opplysningene på en utelatelsesliste for å sikre at vi overholder anmodningen din.
    • Kontaktskjemaer om salg eller innkommende salgsforespørsler på telefon – 1 år.
    • Garantiregistreringer og telefonsamtaler til kundeservice – 7 år. Det kan bli nødvendig å kontakte deg i forbindelse med tilbakekalling av produkter (helse og sikkerhet).
    • Kunder og partnere – Vi vil lagre dine personopplysnigner for så lenge det er nødvendig for formålet de ble innhentet for i henhold til denne Personvernserklæringen med mindre en lengre oppbevaringstid er nødvendig under gjeldende lovgivning.  Når vi ikke lenger har behov for personopplysningene for det formålet de ble samlet inn for eller i henhold til gjeldende lovgivning, blir de slettet og/eller returnert til deg i samsvar med gjeldende lovgivning.

      Merk:  Hvis personopplysningene dine tilhører flere kategorier, gjelder den lengste oppbevaringstiden. Når vi ikke lenger har behov for personopplysningene for det formålet de ble samlet inn for eller i henhold til gjeldende lovgivning, blir de slettet og/eller returnert til deg i samsvar med gjeldende lovgivning.
       

  9. Koblinger til tredjeparter og tredjepartsprodukter på tjenestene våre

    Nettstedene, programmene og produktene våre kan inneholde koblinger til nettsteder fra andre tredjeparter som ikke drives av Panasonic, og nettstedene våre eller produktene og enhetene dine kan inneholde programmer som du kan laste ned fra tredjeparter. Panasonic har ingen kontroll over disse koblede nettstedene og programmene og er følgelig ikke ansvarlig for personvernpraksisen eller innholdet på koblede nettsteder og nettbaserte programmer. Hvis du velger å bruke nettsteder eller programmer fra tredjeparter, vil eventuelle personopplysninger som samles inn av tredjepartens nettsted eller program, være underlagt personvernreglene til nevnte tredjepart. Vi anbefaler sterkt at du tar deg tid til å lese personvernreglene til eventuelle tredjeparter som du oppgir personopplysninger til.
     

  10. Informasjonskapsler

    Hva er informasjonskapsler?

    Panasonic, samt visse andre tredjeparter som tilbyr innhold, reklame eller annen funksjonalitet i tjenestene våre, kan bruke informasjonskapsler og andre teknologier i enkelte områder av tjenestene våre. Informasjonskapsler er små tekstfiler som kan leses av en webserver i domenet som plasserte informasjonskapselen på harddisken din. Vi kan bruke informasjonskapsler til å lagre preferansene og innstillingene dine, hjelpe deg med å logge inn, vise målrettede annonser og analysere handlinger på nettstedet.

    Ytterligere informasjon om informasjonskapsler

    Du finner ytterligere informasjon om hva informasjonskapsler er, hvordan Panasonic og andre tredjeparter bruker dem og om hvordan du kan deaktivere informasjonskapsler, i våre retningslinjer for informasjonskapsler.
     

  11. Valgene dine (f.eks. e-post med markedsføring eller annet)

    Vi og andre Panasonic-konsernselskaper kan bruke personopplysningene dine (som kontaktinformasjon (f.eks. navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer)) for å sende deg markedsføringsrelatert korrespondanse per brev, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS) i tilknytning til Panasonics produkter, enheter og andre tjenester i samsvar med hva du har abonnert på i  Toughtalk Community.

    Når du kjøper Panasonics produkter eller enheter, tar kontakt med kundebehandlerne våre, oppretter en konto eller en profil for en av tjenestene våre eller abonnerer på en av tjenestene våre, kan det hende at du får mulighet til å si ja (eller nei, hvis gjeldende lovgivning tillater det) til å motta slik markedsføringsrelatert korrespondanse.

    Vi deler ikke personopplysninger med tredjeparter for tredjeparters markedsføringsformål.

    Vi kan også bruke personopplysningene dine til å gjøre markedsføringskommunikasjonen vår mer personlig tilpasset og målrettet for å sikre at slik korrespondanse i størst mulig grad er relevant for deg.

    Hvis du ikke ønsker å motta markedsføringsrelatert korrespondanse fra Panasonic, kan du klikke på «Avslutt abonnement» i en markedsføringsrelatert eller salgsfremmende e-post eller tekstmelding (SMS) du mottar fra oss.
     

  12. Personopplysninger om barn
     
    1. Hvem er barn?
      Panasonic definerer barn som alle under 16 år, eventuelt en lavere alder hvis det er fastsatt i gjeldende personvernlovgivning.
    2. Samler vi inn personopplysninger fra barn?
      Vi samler ikke bevisst inn og forsøker ikke å samle inn personopplysninger fra eller om barn uten samtykke fra foreldre eller foresatte. I tilfeller hvor vi samler inn personopplysninger fra barn, vil vi alltid gjøre en rimelig innsats for å bekrefte at barnets foreldre eller foresatte har samtykket til det eller autorisert det.
    3. Hva gjør vi når barn oppgir personopplysninger til oss?
      Hvis vi får kjennskap til at personopplysninger som er oppgitt til oss, gjelder et barn, uten at det foreligger samtykke fra foreldre eller foresatte, vil vi gjøre en rimelig innsats for å
      • slette personopplysningene så raskt som mulig, eller
      • hvis sletting ikke er mulig, sørge for at personopplysningene ikke brukes til noe formål eller formidles videre til noen tredjepart.
    4. Spørsmål fra foreldre eller foresatte
      Hvis du er forelder eller foresatt og har spørsmål om Panasonics behandling av ditt barns personopplysninger, må du kontakte oss som beskrevet i avsnittet «Mer informasjon» nedenfor.

      Endringer i denne personvernerklæringen

      Det er også viktig at du ofte sjekker om personvernerklæringen er blitt oppdatert, siden vi fra tid til annen kan endre den. «Dato for siste oppdatering» som står nederst på denne siden, angir når erklæringen sist ble oppdatert, og eventuelle endringer trer i kraft når den reviderte personvernerklæringen publiseres.
      Ved større endringer varsler vi deg, og hvis gjeldende lovgivning krever det, innhenter vi samtykket ditt. Du vil få slike varsler på e-post eller ved at vi publiserer endringsvarslet på Panasonics nettsted eller gjennom relevante tjenester.
       

  13. Kontakt oss / Mer informasjon

    Hvis du har spørsmål om innsamling, behandling eller bruk av personopplysningene dine, eller hvis du ønsker å korrigere, sperre, rette opp, tilbakevise, få tilgang til eller tilbakekalle samtykket ditt til noen som helst del av denne personvernerklæringen eller slette noen av personopplysningene dine, kan du kontakte oss på følgende måter:

    1. Via post:
      The Data Protection Officer
      Panasonic Marketing Europe GmbH
      Hagenauer Strasse 43
      65203 Wiesbaden
      Germany
       
    2. E-post:
      psceuwebmaster@eu.panasonic.com