Undersøkelse: Forvirrende standarder for robuste PC-er og nettbrett

Vurderer du eller din bedrift å kjøpe inn robuste enheter i form av PC-er og nettbrett? I så fall bør du nøye sjekke produsentens og leverandørens hardførhetspåstander. Det finnes nemlig ingen bransjestandard for når slike enheter kan kategoriseres som robuste.

En ny undersøkelse som er gjennomført av Opinion Matters på vegne av Panasonic blant 250 engelske innkjøpere, viser at de blir forvirret av begreper, standarder og terminologi som brukes for å beskrive robuste enheter. Hele 85 prosent av de spurte tror at det finnes bransjestandarder for denne type teknologi, noe som ikke stemmer. Samtidig sier 88 prosent at robusthet er meget viktig eller ganske viktig for dem når nye innkjøp planlegges.

Kostbart med feilinnkjøp

Jan Kaempfer, markedsdirektør i Panasonic Computer Product Solution, sier det kan bli en kostbar feil dersom man ikke passer på om produsentens og leverandørens påstander stemmer.

– Det dessverre fort gjort å kjøpe inn utstyr som ikke er tilpasset bruk og behov. Selv om en mobil enhet har en IP-rating, en Military Standard-kompatibel logo eller hevdes å tåle vann og fall, er ikke det synonymt med at utstyret er tilpasset for bruk i tøffe miljøer, sier han.

Viktig spørsmål

For å gjøre det enklere å kjøpe inn robuste PC-er, nettbrett og annet utstyr, har Panasonic offentliggjort selskapets Rugged Confusion Whitepaper. Spør alltid om:

Utstyret har MIL-STD810G- og IP-sertifikater til støtte for eventuelle test- eller standardkrav

Hvordan produktene er konstruert for å ha minimal vekt uten å gå på kompromiss med robust- og holdbarhet
Om de militære testene ble utført på en eller flere enheter
Hvilke displayinnstillinger enhetene støtter
Om enheten har lang batterikapasitet og deler som kan skiftes for bedre TOI og ROI
Hvilke porter og grenseflater som er inkludert uten adapterløsninger
Hva slags støtte enhetene har for problemfri dataoverførsel og de nyeste forbindelsesstandardene
Hvordan strømstyring optimaliseres

 

Besøk https://toughbook.panasonic.eu/rugged-confusion-report