Phone number: (+47) 67 91 78 00

Teknologi som redder liv

Takket være det robuste nettbrettet Panasonic TOUGHBOOKG1 kan brannvesenet i Sandefjord gjøre en mer effektiv jobb. GPS-funksjonalitet som viser raskeste vei, oppdragsinformasjon og samhandlende ressurser gjør at nødetaten kan forberede seg på hva de møter på oppdraget.

Brannvesenet i Sandefjord har alltid en Panasonic TOUGBOOK G1 med seg i brannbilen på utrykninger. Enheten som er festet på dashbordet i en dockingsstasjon viser raskeste vei, samt hvor det er bommer og broer. Det samtidig som den gir en oversikt over hendelsesstedet og mottar informasjon fra nødsentralen.

 

Tåler varme, kulde, støt, sollys og vann

Jan Helge Olsen, innsatsleder i Sandefjord brann- og redningsvesen, sier det er alfa og omega med et nettbrett som kan brukes under alle forhold.

– Vi jobber under krevende forhold som setter høye krav til både mannskap og utstyr. Under en brannslukking kan det være jeg må kaste fra meg nettbrettet, noe det faktisk tåler. Ikke minst brukes det mye vann når vi er ute på oppdrag. Utstyr som ikke tåler vann, varme, kulde, støt og sollys er ubrukelig for oss. Panasonic TOUGHBOOK G1 er et verktøy som bidrar til at vi gjør en effektiv jobb, sier han.

 

Best på markedet

Reidar Falkensten, Business Area Manager i Locus Solutions som leverer IT-løsninger til nødetatene, sier de allerede i 2005 begynte som forhandler av Panasonic sine robuste enheter.

– Det er ikke uten grunn at det alltid er TOUGHBOOK som brukes i actionfilmer. Det er rett og slett det beste som er å oppdrive på markedet. Som leverandør til nødetaten må vi levere det beste, og derfor er Panasonic et naturlig valg for oss. Er det en ting vi er opptatt av, så er det hundre prosent oppetid, sier han.

 

Alltid raskeste vei

Med TOUGHBOOK G1 og programvare fra Locus Solutions, vet brannvesenet i Sandefjord at de alltid velger raskeste vei når en hendelse oppstår. Takket være såkalte POI, Point of Interests, har brannvesenet oversikt over bommer og andre hindringer som for eksempel broer. Med et enkelt trykk på skjermen åpnes bommer opp.

– I den siste versjonen har vi lagt inn parametere som akseltrykk og høyde på broer. Enheten viser raskeste vei, tilgjengelige brannkummer og hvilke andre brannbiler som er på samme oppdrag. I tillegg legges det inn objektplaner av bygninger med forskjellige symboler over kritiske punkter, sier Reidar Falkensten.

 

Utviklet for ekstreme miljøer

TOUGHBOOK G1 er utviklet for å takle ekstreme miljøer – noe som gjør den spesielt egnet for nødetatene. Hvis ønskelig kan enheten leveres med et høyoppløselig termisk kamera som kan brukes med en rekke applikasjoner. Enheten er basert på Windows 10 Pro, og har opptil 11 timers batterkapasitet. Et valgfritt hot swap-batteri øker kapasiteten til hele 22 timer.

– Enheten er uvurderlig for brannvesenet og nødetater generelt. Det er et robust og pålitelig arbeidsverktøy med alt som kreves for at mannskapet skal være effektive og forberedte under en nødsituasjon, avslutter Jan Helge Olsen.

 

Se filmen som viser hvordan brannvesenet i Sandefjord bruker TOUGHBOOK G1 her.