Phone number: (+47) 67 91 78 00

Seks gode råd til bedrifter som skal investere i nettbrett

Virksomheter som utstyrer mobile arbeidere med nettbrett, opplever en gjennomsnittlig økning i produktivitet på 40 prosent, samt 30 prosent høyere kundetilfredshet. Det viser en ny undersøkelse utført av VDC Research Group blant 186 IT-beslutningstakere.

- Studien viser også at virksomhetens innkjøpere av IT-utstyr bør vurdere nøye hva slags nettbrett selskapet skal investere i. Valg av feil produkt kan resultere i høye kostnader, inkludert reparasjoner og tapt arbeidstid. I gjennomsnitt koster det virksomhetens ansatte 128 minutter nedetid for hvert problem som oppstår med nettbrettene, og øker problemene med nettbrett kun en prosent en betyr det en økning i de totale eierkostnadene på fem prosent.

Følg disse seks tipsene og unngå ubehagelige overraskelser:

1) Det fysiske arbeidsmiljøet er alfa omega
Det er viktig å forstå miljøet der de nye nettbrettene skal brukes for å velge den beste løsningen for din virksomhet. Bør skjermen være lesbar utendørs og i sterkt sollys? Bør den være i stand til å tåle vann og støv eller skiftende temperaturer? Hvis nettbrettet må tåle dette, se etter et med en lyssterk skjerm og IP-sertifisering (International Protection Rating).

2) Avdekk de skjulte kostnadene
Du bør undersøke om nettbrettleverandøren har god kundeservice og en lengre garanti enn det som vanligvis føler et nettbrett til private forbrukere. Sjekk lokale regler for support, utskiftning og oppgraderinger. Dårlig utformede nettbrettløsninger kan føre til påfølgende kostnader – inkludert støtte og nedetid – tilsvarende cirka 80 prosent av den totale kostnaden. Kostnadene for støtte og administrasjon er like viktig, om ikke viktigere, enn selve investeringen i enheten.

3) Planlegg mer opplæring enn du forventer
For folk flest krever det mye opplæring for å bli kjent med bruken av et nettbrett som et arbeidsverktøy – særlig hvis de ansatte bytter fra alternative løsninger eller manuelle prosesser.

4) Ikke vær etterpåklok når det gjelder nettbrett-tilbehør
Mange nettbrettløsninger for virksomheter støttes av tredjepartstilbehør, som for eksempel betalingssystemer, strekkodescannere og lignende. Dette tilbehøret kan representere en betydelig investering for bedriftens suksess og ROI. Det er derfor viktig å ha utforsket mulighetene for tilbehør, inkludert kvalitet og muligheten for utskifting og oppgradering.

5) Fokuser på bærekraftig utvikling
Velg en leverandør som tilbyr kontinuerlig oppgradering og livssyklusadministrasjon – også med tanke på tilbehør. For mer avanserte virksomhetsapplikasjoner, behovet for stabilitet, utvikling og support av største betydning.

6) Hvor lenge vil batteriet vare?
I følge undersøkelser av VDC, har cirka 60 prosent av virksomhetene i undersøkelsen indikert at batteriene på nettbrettene deres ”ofte” eller ”av og til” går tom for strøm i løpet av arbeidsdagen. Bedre styring av batterier, inkludert muligheten til å erstatte dem i løpet av dagen, kan være utrolig verdifull for de ansattes produktivitet. Vurder å investere i nettbrett som er utstyrt med et hot-swap batterisystem. Den lar deg skifte batteriet uten å måtte slå av enheten i mellomtiden. På den måten kan du unngå å gå tom for strøm når du ikke er i nærheten av en lader.

Les mer om den britiske undersøkelsen her: https://business.panasonic.co.uk/computer-product/news-and-events/mobile-workforces-see-40-increase-in-productivity-using-tablets