Panasonics virtuelle mobilnettverk lanseres på Mobile World Congress

Panasonic er den første store elektronikkprodusenten som lanserer sitt eget Mobile Virtual Network og således gir forretningsenheter muligheten til lett å opprette forbindelse til M2M i skyen.

De første testene av det nye nettverket ble demonstrert i dag på en pressekonferanse på Mobile World Congress i Barcelona.

Panasonic vil begynne å integrere mobile forbindelser i flere av virksomhetens produktlinjer via de nye Panasonic M2M-tjenestene i skyen. Det kan blant annet være snakk om fjernovervåking, datainnsamling og analyse som forbedrer effektiviteten og driftssikkerheten.

Det første produktet som får implementert M2M-nettverket, er Panasonic Nubo, bransjens første mobile 4G-overvåkingskamera med internettforbindelse. Dette bærbare kameraet, som ble lansert på MWC, gir brukeren ekstra frihet og fleksibilitet ettersom det kan brukes på forskjellige steder og innen forskjellige bruksområder uten strøm- eller Wi-Fi-forbindelse. Sammen med Nubo lanseres også en mobilapp for kontroll og overvåking, eksterne batterier og sensorpakker samt et sikkert system til lagring i skyen, noe som gjør det lett for brukeren å administrere data og videoer.

I tillegg til dette offentliggjør Panasonic to M2M-tjenester som bruker Mobile Virtual Network. Panasonics projektorer kan fjernovervåkes eksternt. På den måten er projektorene til enhver tid klare til bruk. Overordnet nøkkeldata som for eksempel tenne-/slukkestatus, effektiv brennetid og temperatur sendes til skyen, noe som sikrer forutsigbart vedlikehold. Dermed kan utskifting av pærer og rensing av filtre ivaretas på intelligent vis av kunden eller i sin helhet leases ut til Panasonic.
Ved Cardiff University overvåker Panasonic projektorene eksternt fra servicesenteret i Sør-Wales. På den måten kan foreleserne skape et ensartet læringsmiljø for studentene.
I tillegg kan Panasonics varme- og kjølesystemer nå overvåkes og kontrolleres eksternt via Panasonics M2M-nettverk, noe som gir maksimal nyttetid og vesentlige energibesparelser samt reduksjon i CO2-utslipp. En ledende europeisk supermarked-kjede tester for tiden denne tjenesten i utvalgte butikker i Europa.

Administrerende direktør for Panasonic AVC Networks, Yoshiyuki Miyabe, ser det som en epokegjørende utvikling.

«Som en av verdens ledende elektronikkprodusenter er vårt nye M2M-nettverk starten på en strategisk transformasjon. Det er det første skrittet på veien til å gjøre vårt omfattende utvalg av produkter M2M-kompatibelt, slik at våre kunder kan innføre flere intelligente infrastruktur- og forretningsprosesser. For våre kunder betyr det lavere omkostninger, mindre kapital bundet i lager og bedre kundeservice», sier han.

«Våre produkter med internettforbindelse minsker hele tiden avstanden mellom vårt tradisjonelle forbrukerfokus og vårt økende fokus på B2B. Panasonic Nubo er et godt eksempel på denne typen produktovergang – den bruker M2M-teknologier, men er målrettet mot forbrukere som leter etter et produkt som kan gi dem frihet og fleksibilitet når det gjelder bruk og implementering», sier Yoshiyuki Miyabe.

Endelig presenterer Panasonic etableringen av Panasonic Business Software Solutions Europe – et spesialistserviceteam hos DHL som ble etablert etter overtagelsen av DHL Digital Solutions. Den nye virksomheten tilbyr avansert programvare til kontroll og administrasjon av logistikk og forsyningskjeder.

Administrerende direktør for Panasonic Europe, Laurent Abadie, er svært fornøyd med utviklingen.

«Etableringen av Panasonic Business Software Solutions Europe er et viktig skritt i forlengelsen av vår strategi om å tilby forretningskunder ett sted hvor de kan både designe, lansere og kontrollere sine forretningsløsninger. Våre produkter med internettforbindelse, virtuelle mobile nettverk, programvare og tjenester utgjør byggeklossene for avanserte M2M-løsninger. Når dette kombineres med vår direkte kontotilgang og evner innen prosjektstyring, kan våre forretningskunder lansere løsninger raskere og med mindre risiko. Vi mener at dette er unikt i bransjen», sier han.